Saturnus in Waterman

Gaat voor lange studies of zelfstudie. Hij is serieus en methodisch in het werk. Bezoekt graag ouderen en intellectuele mensen. Deze verrijken namelijk zijn geest. Heeft soms door probelemen en tegenspoed teleurgestelde verwachtingen.

Saturnus in huis V

Hij houdt van systeem, rekenwerk, concentratie. Hij geeft niet om amusement, of plezier in 't algemeen. Hij heeft weinig vrienden, maar heeft diepe en serieuze gevoelens. Hij is serieus in alles.

338 SXT Zon - Saturnus

Positief aspect: Hij wil graag alleen werken en in rust. Hij schenkt nogal aandacht aan details, is ernstig, methodisch, geduldig en houdt het lang uit, met moeilijke en delicate taken, en volbrengt deze.

-72 VIE Maan - Saturnus

Negatief aspect: hij heeft veranderlijke stemmingen, een gereserveerd karakter, is koppig en heeft gebrek aan zekerheid. Zijn relatie met zijn moeder is verstoord en moeilijk, hij heeft aanzienlijke familieproblemen. Dit is een model voorbeeldaspect bij kinderen die verwaarloosd of verstoken zijn van liefde.

124 SXT Mercurius - Saturnus

Positief aspect: Zeer intelligent. Hij is een diepdenker, een wetenschapper. Hij is ernstig, methodisch, omzichtig. Hij is in staat om aan een lange en moeilijke intellectuele opdracht te beginnen, deze alle tijd geeft die het nodig heeft om af te maken, zonder ongeduldig of opgewonden te raken. Hij heeft een sterk organisatievermogen.

Hij houdt van rust en heeft weinig vrienden.

-58 VIE Saturnus - Uranus

Negatief aspect: hij houdt niet van sleur, zowel op het werk als in het emotionele leven. Hij vecht voor het behoud van zijn onafhankelijkheid, vrijheid van handelen.