Venus in Kreeft

Hij is aanhankelijk, houdt van het familie leven, het huis, het gezin en van comfort. Een levendige verbeeldingskracht. Hij is sociaal voelend en houdt van het buitenleven en de natuur.
Hij is romantisch, aangenaam in de omgang voor anderen, voelt zich thuis in relaties. Hij droomt altijd van de Ware Liefde.
Minder sterke eigenschappen: neiging tot wisselende emoties. De persoon raakt te snel betrokken bij de sores van andere mensen. Hij is dan wispelturig, kwistig, grillig en als ouder dan niet gezaghebbend. Vermijdt familie conflicten om de rust te bewaren.

Venus in huis VIII

Niet angstig voor het onbekende of de dood. Hij heeft een vredig en gelukkig einde. Natuurlijke en late dood. Mogelijk een erfenis.

29 DRI Maan - Venus

Positief aspect: hij is gracieus, zacht en vrolijk. Hij houdt van plezier en onthaal, maar ook van de kunsten. Hij heeft tederheid nodig, houdt van en wenst kinderen. Hij is zeer gesteld op het gezinsleven en een comfortabele omgeving.

107 SXT Venus - Mars

Positief aspect: hij is amoureus, geen rustige en kalme partner maar een hartstochtelijk persoon en temperamentvol. Hij is daadkrachtig in de liefde, en houdt van gezonde genoegens. Hij geniet ten volle van het leven.

3 SXT Venus - Uranus

Positief aspect: onafhankelijk in de liefde. Zijn liefdesleven is rijk, maar met voorbijgaande liefdes affaires. Hij verveelt zich gauw en is bang om zijn vrijheid te verliezen. Als hij trouwt, zal hij er spijt van krijgen. Hij heeft iets dat de andere sekse aantrekt: hij houdt van amoureuze avontuurtjes, hij is romantisch. Hij is de eeuwige liefde en is dan ontrouw als hij een serieuze relatie heeft. Hij houdt van kunst, al het nieuwe.

112 DRI Venus - Neptunus

Positief aspect: zijn beroepsleven is niet stabiel. Hij heeft smaak voor de schone kunsten, is een dromer, is gemakkelijk te beïnvloeden en romantisch. Hij is emotioneel en erg gevoelig.

-100 OPP Venus - Pluto

Negatief aspect: hij heeft gepassioneerde liefdes verhoudingen, verbrekingen, spanningen, en al die dingen maken het leven moeilijk te dragen, gebukt gaande onder de gevolgen, aangezien hij niet in staat is de verantwoording te dragen onder deze spanningen: teleurstellingen in vriendschapsverhoudingen.