Venus in Schorpioen

Sensueel en hartstochtelijk, hij houdt van liefde, en zeer zeker van de lichamelijke component. Hartstochtelijke liefdes met hoge toppen en diepe dalen. Liefdes vol vuur en begeerte waarbij de partner in staat moet zijn zijn hoogtepunt te bereiken, anders zullen er verwijten volgen. Naast hartstocht, kan hij ook jaloers en bezitterig zijn.
Minder sterke eigenschappen: bij teleurstelling of bedrog in liefde, kan hij zich heel zwaar beledigd voelen en haatdragend worden. Hij haat de persoon net zoveel als hij lief heeft. Jaloers.

Venus in huis VII

-80 VIE Venus - Saturnus

Negatief aspect: soms een ongezonde sensualiteit. Hij is hard, en weet zijn gevoelens niet te uiten. Hij is bang om zijn liefde te tonen, en dat leidt tot teleurstellingen, breuk, gemis aan tevredenheid. Het is niet uitgesloten dat hij problemen had met zijn moeder, die niet wist hoe ze van hem moest houden en hem zelfvertrouwen moest geven. Hij twijfelt, is wantrouwig en jaloers. Hij zal moeten leren hoe men gelukkig zal zijn in de liefde, op zijn gemak zal voelen en de jaloezie moet beheersen in de tweede helft van het leven, dankzij een oudere persoon, die hem het zelfvertrouwen teruggeeft, zodat hij anderen kan vertrouwen.

-57 OPP Venus - Uranus

Negatief aspect: hij kijkt uit naar nieuwe liefdessensaties en is vaak ontevreden door affaires die snel overgaan naar conventionele relaties. Hij houdt van nieuwigheden, avontuur, het excentrieke: hij is onevenwichtig, ontrouw.

't Huwelijk is niet voor hem weggelegd, het eindigt vaak in een scheiding, afgeschreven als een jeugdige vergissing.