Mercurius in Tweeling

Vlug en alert van geest. Goed in langlopend onderzoek. Houdt van verandering en reizen, hij is altijd opzoek naar iets nieuws. Houdt van beweging en consternatie. Het spreken valt hen gemakkelijk af. Hij houdt van schrijven.
Minder sterke eigenschappen: raakt soms extreem opgewonden door innerlijke spanningen.

Mercurius in huis I

Levendig, alert, doordringende en ingenieuze geest. Hij drukt zich gemakkelijk uit, is een geboren redenaar. Hij bekijkt de dingen altijd van de optimistische kant. Past zich gemakkelijk aan.

-247 VIE Maan - Mercurius

Negatief aspect: hij voelt zich gelukkig in zijns fantasie wereld en is daardoor nergens gelukkig, omdat hij nooit zijn ideale wereld kan vinden - en veroorzaakt dus veel verandering, onevenwichtigheid en ook onrust.

Hij kan het liegen niet laten, roddelt graag en staat daardoor bloot aan kritiek. Zijn leugens bewaren hem. Bij andere gunstige aspecten kan hij goede romans schrijven.

443 CJN Mercurius - Venus

Positief aspect: hij bekijkt het leven optimistisch: hij is vrolijk, aangenaam en sociaal voelend. Hij houdt van spreken en schrijven, en doet beide kunstig en met charme. Zijn intellectuele genoegens worden beïnvloed door zijn gevoelens. Hij is amoureus en sensueel ingesteld. Hij houdt van de schone kunsten en van reizen.

-96 VIE Mercurius - Jupiter

Negatief aspect: hij is wuft en onvoorzichtig. Hij mist een juist oordeel, en vindt zichzelf belangrijk.

Hij heeft moeite met het verwezenlijken van zijn plannen, omdat hij het inzicht mist en zijn eigen kwaliteiten te hoog aanslaat.

50 DRI Mercurius - Pluto

Positief aspect: hij heeft een scherpe opmerkingsgave en heeft snel de situatie door. Hij is energiek, scherp en kritisch.