Mercurius in Boogschutter

Een democraat, filosoof, tolerant, respecteert de wet. Houdt van buitenlandse reizen. Gelooft dat van alles wel iets te leren valt.
Minder sterke eigenschappen: vaak een te vrije geest die van avontuur houdt en gauw in gevaarlijke en riskante situaties raakt.

Mercurius in huis III

Diepzinnige studies. Aanpassingsvermogen. Hij voelt zich aangetrokken tot de kunsten/literatuur. Hij weet hoe idee├źn moeten worden uitgewisseld. Beweegt zich gemakkelijk onder de mensen.

425 CJN Zon - Mercurius

Positief aspect: Hij is intelligent en weet wat hij wil. Is een goede organisator, hij houdt van beweging, reizen, literatuur.

124 SXT Mercurius - Saturnus

Positief aspect: Zeer intelligent. Hij is een diepdenker, een wetenschapper. Hij is ernstig, methodisch, omzichtig. Hij is in staat om aan een lange en moeilijke intellectuele opdracht te beginnen, deze alle tijd geeft die het nodig heeft om af te maken, zonder ongeduldig of opgewonden te raken. Hij heeft een sterk organisatievermogen.

Hij houdt van rust en heeft weinig vrienden.

-51 VIE Mercurius - Ascendant

Negatief aspect: hij wil graag kritiek uitoefenen, te roddelen. Heeft vaak ruzie, hij is nerveus maar ook gestoord. Hij lokt te vaak een mondelinge twist uit, is uitdagend.