Mercurius in Weegschaal

Met grote ideeën en plannen schat hij de zaken naar waarde. Vanuit een dan juist oordeel weet hij zich helder verwoorden.
Alvorens tot een mening te komen omtrent een onderwerp, luistert hij eerst naar de meningen van anderen en vergelijkt deze alvorens de eigen mening wordt gevormd.
Minder sterke eigenschappen: hij is soms gemakzuchtig en koel. Ontrouwe partners. Zakelijke partnerschappen kunnen onvoordelig zijn of niets opleveren.

Mercurius in huis VII

Kan niet alleen zijn. Hij heeft vele vrienden, houdt van discussies en heeft dan ook veel collega vrienden. Houdt van schrijven.

16 DRI Maan - Mercurius

Positief aspect: hij heeft een goed oordeel, een goed geheugen. Hij is intelligent, heeft fantasie, inzicht en komt goed terecht in het leven. Hij spreekt gemakkelijk. Hij heeft talent voor de studie van vreemde talen.

104 DRI Mercurius - Jupiter

Positief aspect: hij is intelligent, behept met ideeën: hij is tolerant en heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij heeft een goed oordeel, en goed verstand en staat met beide benen op de grond. Hij is van de tongriem gesneden en houdt van spreken, hij houdt ook van literatuur. Hij is geleerd en wenst op sociaal gebied te slagen.

-54 VIE Mercurius - Pluto

Negatief aspect: hij is ongeduldig. Hij houdt van tegenstellingen en opwinding. Zijn argumenten zijn luidruchtig en komisch.

-102 OPP Mercurius - Ascendant

Negatief aspect: hij wil graag kritiek uitoefenen, te roddelen. Heeft vaak ruzie, hij is nerveus maar ook gestoord. Hij lokt te vaak een mondelinge twist uit, is uitdagend.