Mercurius in Weegschaal

Met grote idee├źn en plannen schat hij de zaken naar waarde. Vanuit een dan juist oordeel weet hij zich helder verwoorden.
Alvorens tot een mening te komen omtrent een onderwerp, luistert hij eerst naar de meningen van anderen en vergelijkt deze alvorens de eigen mening wordt gevormd.
Minder sterke eigenschappen: hij is soms gemakzuchtig en koel. Ontrouwe partners. Zakelijke partnerschappen kunnen onvoordelig zijn of niets opleveren.

Mercurius in huis I

Levendig, alert, doordringende en ingenieuze geest. Hij drukt zich gemakkelijk uit, is een geboren redenaar. Hij bekijkt de dingen altijd van de optimistische kant. Past zich gemakkelijk aan.

-63 VIE Mercurius - Jupiter

Negatief aspect: hij is wuft en onvoorzichtig. Hij mist een juist oordeel, en vindt zichzelf belangrijk.

Hij heeft moeite met het verwezenlijken van zijn plannen, omdat hij het inzicht mist en zijn eigen kwaliteiten te hoog aanslaat.

-8 VIE Mercurius - Pluto

Negatief aspect: hij is ongeduldig. Hij houdt van tegenstellingen en opwinding. Zijn argumenten zijn luidruchtig en komisch.

131 CJN Mercurius - Ascendant

Positief aspect: hij is intelligent, met snelle en levendige reacties. Hij is druk bezig met zijn eigen kring, houdt van gedachten wisselen met zijn vrienden, maar ook met vreemden. Vanuit een openhartige natuur, benadert hij de mensen.