Mercurius in Tweeling

Vlug en alert van geest. Goed in langlopend onderzoek. Houdt van verandering en reizen, hij is altijd opzoek naar iets nieuws. Houdt van beweging en consternatie. Het spreken valt hen gemakkelijk af. Hij houdt van schrijven.
Minder sterke eigenschappen: raakt soms extreem opgewonden door innerlijke spanningen.

Mercurius in huis IV

Goede opleiding, hij is ontwikkeld, houdt van literatuur, het familieleven en familierelaties.

134 CJN Mercurius - Venus

Positief aspect: hij bekijkt het leven optimistisch: hij is vrolijk, aangenaam en sociaal voelend. Hij houdt van spreken en schrijven, en doet beide kunstig en met charme. Zijn intellectuele genoegens worden beïnvloed door zijn gevoelens. Hij is amoureus en sensueel ingesteld. Hij houdt van de schone kunsten en van reizen.

146 DRI Mercurius - Saturnus

Positief aspect: Zeer intelligent. Hij is een diepdenker, een wetenschapper. Hij is ernstig, methodisch, omzichtig. Hij is in staat om aan een lange en moeilijke intellectuele opdracht te beginnen, deze alle tijd geeft die het nodig heeft om af te maken, zonder ongeduldig of opgewonden te raken. Hij heeft een sterk organisatievermogen.

Hij houdt van rust en heeft weinig vrienden.

-4 VIE Mercurius - Ascendant

Negatief aspect: hij wil graag kritiek uitoefenen, te roddelen. Heeft vaak ruzie, hij is nerveus maar ook gestoord. Hij lokt te vaak een mondelinge twist uit, is uitdagend.