Maan in Vissen

Sterke verbeeldingskracht, scherp inzicht. Hij vangt onderliggende voor andere onzichtbare signalen op. Een rijke verbeelding.
Minder sterke eigenschappen: problemen veroorzaken door oversentimenteel zijn en het zichzelf daardoor moeilijk maken, zich zorgen maken, nerveus.

Maan in huis X

Veranderingen in de situatie. Hij is bang om oud te worden en wil het verleden niet loslaten. Onder invloed van de vader. Succes door steun van vrouwen.

-247 VIE Maan - Mercurius

Negatief aspect: hij voelt zich gelukkig in zijns fantasie wereld en is daardoor nergens gelukkig, omdat hij nooit zijn ideale wereld kan vinden - en veroorzaakt dus veel verandering, onevenwichtigheid en ook onrust.

Hij kan het liegen niet laten, roddelt graag en staat daardoor bloot aan kritiek. Zijn leugens bewaren hem. Bij andere gunstige aspecten kan hij goede romans schrijven.

25 DRI Maan - Mars

Positief aspect: hij is oprecht, eerlijk, vol vuur en ambitie. Hij is wilskrachtig en een energieke werker. Hij is een beetje hard voor zichzelf maar, vooral voor anderen, die niet zo actief zijn.

400 CJN Maan - Jupiter

Positief aspect: hij is oprecht, eerlijk, optimistisch en vrijgevig. Hij houdt van goede kookkunst, is gesteld op zijn comfort. Zijns vriendschappen zijn oprecht. Hij is een werker en weet hoe hij de juiste mensen om zich heen wil hebben: hij wordt gewaardeerd op het werk.