Maan in Maagd

Hij heeft een zeer goed geheugen en een analytische geest. Wetenschappelijke en met name medische studies bij voorkeur boven alle andere studies. Hij is gedwee en gemoedelijk, kalm en gereserveerd. Emotionele disciplineert. Hij is bereid te helpen, is zachtaardig en toegewijd.
Minder sterke eigenschappen: soms onderworpen inborst. Frequente verandering van bezigheden, verveelt zich gauw, raakt van streek, zorgelijk. Hij is (te) verlegen.

Maan in huis XII

Nieuwsgierige en onderzoekende natuur. Hij houdt van vrede en rust, is graag alleen.

26 DRI Maan - Jupiter

Positief aspect: hij is oprecht, eerlijk, optimistisch en vrijgevig. Hij houdt van goede kookkunst, is gesteld op zijn comfort. Zijns vriendschappen zijn oprecht. Hij is een werker en weet hoe hij de juiste mensen om zich heen wil hebben: hij wordt gewaardeerd op het werk.

121 DRI Maan - Saturnus

Positief aspect: hij heeft zijn gevoelens onder controle. Hij is plichtsgetrouw, zelfbewust en voorzichtig. Hij kan zich op lange termijn concentreren op een taak, zowel handen - als intellectuele arbeid.

Hij bedachtzaam en is serieus in alles wat hij doet.

-220 OPP Maan - Neptunus

Negatief aspect: hij heeft gebrek aan doorzettingsvermogen, hij is zwak en lui. Hij vertoeft graag in droomland, in de verbeelding.

96 DRI Maan - Pluto

Positief aspect: hij zweeft tussen een rijk voorspoedig liefdesleven en maatschappelijk succes. Hij heeft er moeite mee. Bijna altijd zal de keus vallen op een ideaal emotioneel leven.